Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu reprezentanțele diplomatice ale țărilor Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru și Uruguay în România, organizează Festivalul cultural latino-american, în zilele de 3 și 4 octombrie 2019, în spațiul expozițional al muzeului.
Cu scopul de a promova relația între cultura țărilor Americii Latine și cultura română, timp de două zile, publicul român și turiștii care se află în vizită în Capitală vor putea sa participe la lecturi de poezie și proză, proiecții de filme, ateliere pentru copii, concerte de muzică, expoziții de fotografie, de obiecte tradiționale și de cărți, dezbateri și o savuroasă degustare de preparate și băuturi specifice Americii Latine.

Dintre evenimentele prezentate, o parte din cele în limba portugheză sunt următoarele:

3 Octombrie – Grădina MNLR

19.00 – Lecturi literare Brazilia – Cecília Meireles, Carlos Drummond de Andrade, Marco Lucchesi
21.20 – Degustări de băuturi specifice țărilor din America Latină, invitate la festival

4 Octombrie

Ceainăria MNLR
10.00 – 16.30 -Activități pentru copii
10.00 – Atelier de povești și jocuri latino-americane – O selecție distractivă și creativă de povești și jocuri din America Latină.

Sala Perpessicius
10.00 -18.00 – Proiecții de filme (documentare, lungmetraje)
Dintre care, pentru Brazilia, va fi proiectat filmul documentar “Vinicius”, despre poetul brazilian Vinícius de Moraes, regizat de Miguel Faria Jr.

18.00-20.00 – Masa rotundă: Relația între cultura română și cultura latino-americană -Moderatori: Dinu Flămând și Victor Ivanovici
În cadrul acestei sesiuni, dintre scriitorii și cercetători invitați la festival, Andreea Constantin va prezenta două viziuni ale feminismului literar comparând autoarea braziliană Clarice Lispector cu Cella Serghi.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, intrați AICI.

Festivalul Cultural Latino-American | MNLR | 3 – 4 Octombrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut Protejat !!