Festivalul Cultural Latino-American | 3 – 4 Octombrie 2019

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu reprezentanțele diplomatice ale țărilor Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru și Uruguay în România, organizează Festivalul cultural latino-american, în zilele de 3 și 4 octombrie 2019, în spațiul expozițional al muzeului.
Cu scopul de a promova relația între cultura țărilor Americii Latine și cultura română, timp de două zile, publicul român și turiștii care se află în vizită în Capitală vor putea sa participe la lecturi de poezie și proză, proiecții de filme, ateliere pentru copii, concerte de muzică, expoziții de fotografie, de obiecte tradiționale și de cărți, dezbateri și o savuroasă degustare de preparate și băuturi specifice Americii Latine.

Dintre evenimentele prezentate, o parte din cele în limba portugheză sunt următoarele:

3 Octombrie – Grădina MNLR

19.00 – Lecturi literare Brazilia – Cecília Meireles, Carlos Drummond de Andrade, Marco Lucchesi
21.20 – Degustări de băuturi specifice țărilor din America Latină, invitate la festival

4 Octombrie

Ceainăria MNLR
10.00 – 16.30 -Activități pentru copii
10.00 – Atelier de povești și jocuri latino-americane – O selecție distractivă și creativă de povești și jocuri din America Latină.

Sala Perpessicius
10.00 -18.00 – Proiecții de filme (documentare, lungmetraje)
Dintre care, pentru Brazilia, va fi proiectat filmul documentar “Vinicius”, despre poetul brazilian Vinícius de Moraes, regizat de Miguel Faria Jr.
18.00-20.00 – Masa rotundă: Relația între cultura română și cultura latino-americană -Moderatori: Dinu Flămând și Victor Ivanovici
În cadrul acestei sesiuni, dintre scriitorii și cercetători invitați la festival, Andreea Constantin va prezenta două viziuni ale feminismului literar comparând autoarea braziliană Clarice Lispector cu Cella Serghi.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, intrați AICI.

Atelier de bunătăți braziliene – VINO Wine+More, Sâmbătă, 14 Septembrie/12:00

Cu ocazia Festivalului PELÍCULA – EDIȚIA A 4-A, în ziua de 14 Septembrie, are loc un workshop de bunătăți braziliene, ținut de Monica, o simpatică româncă braziliancă.

Aceasta, îi va învăța pe participanții la eveniment, cum să pregătească minunate gustări braziliene, precum “pão de queijo” (pâine de brânză), gustare sărată servită dimineața la cafea, minunate deserturi braziliene “brigadeiro” și “beijinho”, atât de ușor de pregătit și un răcoritor și savuros “caipirinha” – cocktail pe bază de lime.

Monica s-a îndrăgostit de bucătăria tradițională braziliană și a învațat, alături de numeroșii prieteni din Brazilia, să pregătească și să adapteze rețetele braziliene la ingredientele accesibile în România.
Vă aștepăm la atelier, pe ritmuri de samba și bossa nova, cu zâmbete, alegria și savoare!

Pentru detalii despre eveniment și bilete, intrați AICI.

Săptămâna Culturală Iberică la Universitatea din București/ 13 – 17 mai 2019

În perioada 13 – 17 mai 2019, Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice, Italiană, Filologie Clasică și Neogreacă din cadrul Facultății de Limbi Străine a UB, împreună cu Asociația Studenților la Limbi Străine, organizează Săptămâna Culturală Iberică. Evenimentul, care include o serie de manifestări (proiecții de filme, conferințe, concursuri și quiz-uri etc.) menite să pună în valoare relațiile dintre ariile culturale si lingvistice iberice, precum si relația acestora cu limba si cultura română, are loc la sediile Facultății de Limbi și Literaturi Străine (str. Edgar Quinet, nr. 5-7 și str. Pitar Moș, nr. 7-13).

În plus, vineri, 17 mai 2019, între orele 17:00-22:00, organizatorii promit o piesă de teatru, preparate specifice bucătăriei Spaniei și Portugaliei, dar și concursuri de cultură generală.

Pentru informații despre eveniment, intrați AICI.

Mai multe detalii, precum și programul complet al Săptămânii Culturale Iberice, poate fi accesat AICI.

error: Conținut Protejat !!