Mariza a sărbătorit 20 de ani de carieră într-un nou concert senzațional de Mărțișor la București în 2020.

Sala Palatului a fost plină de iubitorii de fado care au sosit într-un număr copleșitor de mare, dornici să asculte cântecele renumitei cântărețe și să trăiască nostalgia specifică muzicii portugheze.

Deși am participat a doua oară consecutiv la un concert al Marizei, impresia a fost ca prima dată, și anume de încântare și dor de Portugalia în același timp, mai ales deoarece de la ultimul concert de anul trecut am avut ocazia chiar să vizitez Lisabona și să savurez fado-ul la el acasă de pe străzile unde s-a născut aceasă muzică, în cartierul Alfama.

Repetând o parte din repertoriul de anul trecut, cântecele au fost împărțite în două registre, unul cântând iubirea melancolică, cu care Mariza a început concertul și celălalt cu o iubire euforică, cu care a continuat recitalul, acaparând publicul cu voie bună și entuziasm. Mariza a fost efervescentă și instrumentiștii acesteia au fost la înălțime, doi dintre ei fiind chiar pentru prima dată alături de ea într-un concert la București.

Publicul a avut ocazia să asculte două melodii de pe un album nou pe care artista îl lansează anul acesta,  dedicat Amáliei Rodrigues și ambele melodii alese au fost primite foarte bine de publicul entuziasmat.

Mariza a cântat printre altele, melodiile Sem ti, Quem me dera, Beijo de saudade, Chuva, Loucura, Primavera, Ó gente da minha terra, Sem ti, Trigueirinha, Mentira și Amor Perfeito, cerând publicului sugestii despre ce să mai cânte și animând atmosfera cu comentariile sale.

Abia aștept să savurez un nou concert de fado al Marizei și anul viitor, cu ocazia noului album pe care îl va lansa peste câteva luni.

Muito obrigados, nossa querida Mariza! Até a próxima!

error: Conținut Protejat !!