La data de 6 Martie 2019, cântăreața portugheză Mariza, a revenit pentru a patra oară la București într-un concert senzațional de muzică fado la Sala Palatului.

Muzica specific portugheză a celebrei artiste a adus din nou la București, acea atmosferă de melancolie întâlnită pe străzile Lisabonei. Concertul a inclus melodii așa cum a declarat ea însăși, din toate albumele ei, făcând cu această ocazie o incursiune în timp și amintiri atât pentru ea cât și pentru cei prezenți. Quem me dera, Chuva, Loucura, Barco Negro, Primavera, Ó gente da minha terra, Sem ti, Trigueirinha și Rosa Branca sunt câteva dintre melodiile cântate în concertul de la București.

Mariza a fost încântătoare explicând istoricul melodiilor și amintind de rădăcinile ei pe jumătate africane, care i-au oferit inspirația pentru unele din cântecele acesteia. Printre comentariile legate de melodii, a făcut loc și glumelor pe seama jumătății foarte portugheze a familiei ei, despre but song (engl.) – melodia care, dacă lipsește din recitalul ei, atrage comentarii pe rețelele sociale după concert, în care intră și un dar – vorbind despre Chuva.

Cântăreața de fado a interacționat cu publicul și s-a plimbat printre oameni cântând faimoasa melodie Ó gente da minha terra cu intensitatea cu care ne-a obișnuit și a primit cu încântare flori și mărțișoare, mulțumind pentru primirea călduroasă a publicului care nu înceta să aplaude nostalgicele ei melodii. La fel de plăcute Marizei au fost și încercările publicului de a recita triguerinha cu rapiditatea portughezilor sau de a pronunța Colha a rosa branca/ Ponha a rosa ao peito cu tonalitatea specifică acestora.

După o seară ascultând vibrația chitarei portugheze și a vocii pătrunzătoare a Marizei, am rămas în suflet cu o adâncă bucurie și un mare dor să savurez muzica fado în timp ce răsună dintr-un restaurant de pe malul râului Douro sau plimbându-mă pe Rua Augusta cu mirosul de castane coapte într-o toamnă târzie.

Mulțumim, Mariza pentru acest concert minunat. Abia așteptăm să revii la București!

Muito obrigados, nossa querida Mariza! Até a próxima!

error: Conținut Protejat !!